Joyzine.se


Recension - Live

Bastille
Fryshuset, Stockholm
2013-11-16
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-11-17
Hemsida: www.bastillebastille.com

Bastille

Från inledande hiten Bad Blood till avslutande superhiten Pompeii bjuds det på, just det, en räcka av idel hits. Bastille, lördagskväll och ett fullpackat Fryshuset, så mycket mer än så krävs inte för en magisk afton.

Britterna har en osviklig känsla för att snitsa ihop medryckande popsånger...eller rocksånger...eller electrosånger, eller vad man nu än väljer att kalla musiken. Hittig är den hur som helst och bandet blandar upp sin synthdrivna musik med dånande slagverk och inte så lite pondus.

Det snygga låtarna avlöser varandra på löpande band och det är svårt att plocka russinen ur kakan, eftersom hela spelningen är en enda hög med russin. I Flaws ger sig frontmannen Dan Smith ut på en vådlig vandring genom publikhavet samtidigt som han sjunger låten. Till mångas gigantiska förtjusning förstås. Dessförinnan har gruppen levererat en alldeles glimrande version av Ikarus.

Gruppen testar en del nytt material som smälter in väl vid sidan av hittarna från ”Bad Blood”-plattan och mot slutet smyger de även in en cover på Rhythm of the night som gjorts i otaliga versioner men som passar alldeles lysande i händerna på britterna. Dan Smith förklarar att han är en urusel dansare och får hela publiken att studsa lyckligt upp och ner.

Det är en bländande hitafton och det är garanterat inte många som går därifrån besvikna, den vansinnes långsamma kön till garderoben till trots.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2013 enligt Mikael Mjörnberg

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner