Joyzine.se


Recension - Skiva

Viktor & The Blood
Apocalypse Right Now, 2014
Skivbolag: Warner
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2014-02-10
Hemsida: www.viktorandtheblood.com

Jag såg Viktor & The Blood uppträda i våras och fattade inte grejen.

Nu lyssnar jag gång efter annan på debuten ”Apocalypse Right Now” och fattar återigen inte alls grejen.

I alla fall inte vad det är som ska föreställa bra. Att det är ett band som hajpas för att bandmedlemmarna har ett känt förflutet och för att frontmannen Viktor Norén anspelar på en dryg rockstjärneimage fattar naturligtvis även jag. Men vad är grejen med musiken? Varför är Viktor & The Blood relevanta år 2014?

Svaret på den frågan är enkelt. Det är de inte. För någonstans tycker jag väl ändå att vi lyckats ta oss ifrån det där stadiet där rockmusik handlar mer om yta än om kvalitet. Viktor & The Blood trampar ner disten och försöker svarva rockmusik som ska vara kaxig och upphetsande. Trion saknar emellertid förmågan att skriva bra låtar och när dessa saknas blir unge herr Noréns överspända försök att spela avmätt diva mest poänglöst patetiska.

Han är ingen större sångare och just likt sin bror (Gustaf i Mando Diao) spelar han över och tar det hela för långt. Det gör att ”Apocalypse Right Now” mest känns lite fjantig. I alla fall snarare än häftig. Det är rockmusik som ni klarar er ganska bra utan om det inte bara är fräna poser på häftiga promobilder ni är ute efter.

Det finaste med albumet är att det tillägnas sorgligt bortgångne Kristian Gidlund.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Viktor & the Blood (2013-05-04)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner