Joyzine.se


Recension - Skiva

Sister Fay
Magic in the making, 2014
Skivbolag: Can You Dig Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2014-04-23
Hemsida: www.sisterfay.com

”Magic in the making” heter skivan. ”Var med och sprid magin” lyder rubriken på pressmeddelandet.

Jag letar febrilt efter den där magin, gnistan som ska få mig att bli förtrollad. Men tycker bara att det hela är monotont och småsegt. Tyvärr.

Uppsåtet är gott. Sister Fay försöker vara dramatiska och lågmälda på samma gång och sången (både från Frida Andersson och Lotta Engvall) har tydliga drag av Maia Hirasawas tidiga dagar. Både vad gäller röstklang och dramatiskt anslag.

Det är goda förutsättningar att arbeta med, men bandet lyckas inte göra särskilt mycket av dem. Finurlig folkpop kallar de sin musik. Folkpop ställer jag upp på. Finurlig inte alls. Jag tycker mest bara att den är platt. Som om gruppen mitt i sin dramatiska önskan inte riktigt vågat släppa loss idéerna och bara köra. Hängslen och bälten sitter kvar och jag får en känsla av ängslighet snarare än sprudlande poplyster.

Det är lite tråkigt för jag hör ju de goda intentionerna där i bakgrunden någonstans. Det sägs att alla låtar spelades in på en och samma dag. Det är möjligt att det gör sitt till i intrycket av den här inspelningen. Det kanske inte är låtarna som är tråkiga? Det kanske är produktionen och arrangemangen som inte förmår lyfta fram det bästa ur dem?

Så kan mycket väl vara fallet. Men det hjälper ju inte så mycket nu när det är så här ”Magic in the making” låter.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner