Joyzine.se


Recension - Skiva

Arch Enemy
Doomsday machine, 2005
Skivbolag: Century Media
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-09-13
Hemsida: www.archenemy.net

Arch Enemy har ju alla verktyg. En förkrossande bra produktion, musiker som behärskar sina instrument intill det absurdas gräns, en sångerska som är såväl snygg som förbannat duktig, samt ett kollektivt sinne för bra metal. Ändå blir inte ”Doomsday Machine” särskilt rolig. I ärlighetens namn är det inget annat än en transportsträcka med några få ljuspunkter.

Till en början var jag begeistrad över 2001 års ”Wages Of Sin”. Så här i efterhand kan konstateras att det bara är en handfull låtar från den som håller. 2003 slog bandet in på en stereotyp midtempoväg med alstret ”Anthems Of Rebellion” och nu fortsätter ”Doomsday Machine” efter samma riktningsangivelse. Det begåvade mötet mellan robust dödsmetall och heavy metal tycks sakna engagemang. Det fastar i ett långtråkigt tempo och saknar den variation som krävs för att vara överväldigande.

Jag kan inte låta bli att bli nästintill provocerad. Är det här det bästa Arch Enemy har att komma med? Det finns ju så mycket musik i gruppens medlemmar, hur kan de då nöja sig med att släppa något så här platt och långa stunder ointressant? Att klämma in så många sega solon som möjligt tycks ha varit viktigare än att skriva bärande låtar.

Till bandets fördel ska sägas att de faktiskt lyckas skapa en mörk stämning plattan igenom. Och melodin Machtkampf är en pigg vitamininjektion. Men nej, man har rätt att förvänta sig så mycket mer än det här från Arch Enemy. Jag avråder från köp och rekommenderar istället band som Deadlock och Devildriver . Akter som åtminstone anstränger sig för att göra något vitalt och medryckande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown 2011
Sonisphere 2011
Arch Enemy (2002-06-13)
Arch Enemy (2011-07-09)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner