Joyzine.se


Recension - Live

First Aid Kit
Hultsfredsfestivalen
2008-06-14
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2008-06-17
Hemsida: www.myspace.com/thisisfirstaidkit

Det måste vara något med Stora Dans och unga syskonpar, systrar tillika. Förra året var det tvillingsystrarna Mirjam och Johanna i Taxi! Taxi! som gjorde en av festivalens grymmaste och mest berörande spelningar. Då handlade det mer om klassisk indiepop (och så blev det signade av Efterklangs egna skivbolag Rumraket också). Den här gången står ännu en Johanna för underhållningen, men med efternamnet Söderberg. Till sin hjälp har hon syrran Klara och tillsammans kallar de sig för First Aid Kit. Tillåt mig att använda mig av en klyscha. Lägg deras namn på minnet.

De må vara unga, 15, respektive 17, men musiken de spelar har funnits med sedan den första amerikanska folksingern tog upp sin första gitarr. Debutplattan, ”Drunken Trees”, kom i april i år, och det här är, för att använda mig av ytterligare en klyscha, bara början. Men vi får se, mycket kan hända, framförallt med tanke på systrarnas unga ålder, men jag hoppas för allas, och inte minst min egen skull, att Johanna och Klara fortsätter att satsa på musiken.

Spelningen på Stora Dans klarar systrarna Söderberg av med bravur, det finns förstås lite att jobba vidare med, men för en debut av den här arten är jag grymt imponerad. Om de redan låter så här gamla när de är så unga, hur ska de inte låta då när de är så gamla som de låter på riktigt? Jag tror att jag stannar där.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2010 enligt Nina Torbacke
Hultsfredsfestivalen 2008
First Aid Kit (2008-08-29)
First Aid Kit (2010-05-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner