Joyzine.se


Recension - Skiva

Näsblod
Solens barn (ep), 2003
Skivbolag: Second Class Kids
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-07-08
Hemsida: www.naesblod.se

Förutom den käckt klingande melodin Paradiset lyckas Näsblod inget vidare på sin 7-spårsep ”Solens barn”. Trallpunk måste träffa precis rätt för att vara bra och denna trio är inte ens i närheten. För det första ylas det lite väl falskt för att jag ska tycka om det och sedan lever gossarna upp till varje sliten trallpunkskliché. De kommer inte med några nya idéer alls utan nöjer sig med att göra trötta karbonkopior av låtar som redan gjorts ett antal gånger.

Att bandnamnet är sämst i Sverige behöver jag väl egentligen inte skriva, men det är mer än just namnet som håller de större punkbolagen borta från detta. Musiken håller helt enkelt inte klassen. I följebrevet refereras det till Skumdum och det är en influens som hörs, norrlänningarna är dock mycket bättre än detta blödande kollektiv.

Jag är inte heller den som jublar över smygpolitiska texter, framförallt inte när de tar upp ämnen som det tjatats om hundratals gånger. Att folk aldrig tröttnar! De bittra gnälltexter med självömkande nonsens som presteras är heller inget direkt kul. Även om den textgenren då och då kommer med skojiga uppslag.

Det här är helt enkelt ett sådant punksläpp som hjälper till att cementera genren mer och mer på botten av musik-Sveriges hierarki. Var finns alla band som har något vitalt att komma med? Nog för att punken är en ganska konservativ genre, men utan nya idéer och uppslag är det svårt att avancera framåt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner