Joyzine.se


Recension - Live

The Ark

2005-09-01
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-09-06
Hemsida: Cloetta Center, Linköping

Ola Salo har gått för långt. Redan när han inför inspelningen av senaste plattan ”State Of The Ark” intog rollen som envåldshärskare gjorde han ett grovt övertramp. På den efterföljande turnén har han sedan också tagit en position en bit framför de övriga bandmedlemmarna. En position som bara blir larvig. Salo i minimala hotpants, vitsminkad och med röda lackhandskar är inte det minsta hippt hur mycket snubben än tycks tro det.

Ola Salo har gått för långt på många sätt. När bandet turnerade på sin första platta ”We Are The Ark” var han förvisso redan en väldigt udda karaktär, men då i positiv bemärkelse. Då hade han något att säga och intog en innovativ roll som lysande artist. Det är milsvid skillnad mot den effektsökande homoposör han är idag.

Att hela The Arks framträdande kretsar kring just Salo gör att det mest blir trist och pinsamt. Det är nästan så jag blir rastlös när sångaren ger sig ut i långa innehållslösa haranger mellan låtarna. Varför måste karlen vara så egocentrerad? Kan han inte bara låta musiken tala? Hade det inte varit för att han fortfarande besitter en väldigt bra sångröst hade det hela kunnat fallera helt. Han borde fokusera mer på den starka resursen och mindre på allt trams runt omkring.

Stora Cloetta Center är en arena som inte tycks passa The Ark särskilt väl. Trots att de har en setlista bestående av så gott som enbart hits tänder det aldrig. Framförandet är platt och ganska torftigt. Hitlåtarna känns stundtals rent av klena. Största behållningen är trummisen Sylvester Schlegel som outtröttligt försöker sig på tricket att kasta trumpinnarna högt upp i luften utan att en enda gång lyckas fånga dem på nervägen.

Att musiken inte lyckas tilltala kan säkert till viss del förklaras med att arenan är för stor och bara halvfylld. Eller att bandet är slitet efter en tids hårt turnerande (även om det egentligen inte ska tillåtas gälla som ursäkt). Men någon måste sätta bromsklossar på Ola Salo, annars kommer det här spåra ur helt. Vilket det i och för sig nästan har gjort redan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2006
Merit Hemmingson
The Ark (2001-07-25)
The Ark (2007-06-16)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner