Joyzine.se


Recension - Skiva

Bridge To Solace
Where nightmares and dreams unite, 2006
Skivbolag: GSR Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-12-26
Hemsida: www.bridgetosolace.org

Det kan nog vara nyttigt att vara lite avskärmade. Att kunna ta intryck av, men ändå leva på behörigt avstånd från de bubblande musikscenernas mittpunkter. Om Bridge To Solace kommit från norden eller USA hade ”Where nightmares and dreams unite” med största sannolikhet låtit mindre genuin. Förmodligen hade den varit mer putsad, trendhypad och inställsam, med de speciella karaktärsdragen från göteborgssoundet övertydligt intatuerade.

Nu handlar det istället om en samling hårdrockshungriga ungrare och jag inbillar mig att dess hemvist bidragit till det lyckade resultatet. Visst går det inte att sticka under stol med att Bridge To Solace är ett band stadigt bundet till The Gothenburg Sound och New Wave Of American Heavy Metal, men de bjuder på lite vidare ramar och mer lekfullt komponerande. Som om de fått lyssna in sig på musiken utan att hela tiden höra grannar som hetsade dem att gå i en speciell riktning.

”Where nightmares and dreams unite” är för att nämna samtida konkurrenter som en mindre kalkylerad Unearth-skiva eller ett svängigt Within Y-vax. Men Bridge To Solace kan självklart också sin At The Gates och har som så många andra rötter i den arga hardcorescenen.

Ungrarna är på intet sätt något originellt gäng, men den varmt producerade och svängiga metalvariant som hörs på ”Where nightmares and dreams unite” känns mer tilltalande än många av konkurrenternas. Gruppen tycks ha ett sundare handlag med sin musikstil och låter därför både hungriga och nyfikna. Huruvida det beror på att hemlandet är Ungern och inte USA ska jag kanske låta vara osagt. Men nog kan det ibland vara bra att vara lite avskärmade alltid.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Bridge to Solace (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner