Joyzine.se


Recension - Live

LOK
Valhall, Skövde
2002-04-30
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-05-06
Hemsida: www.myspace.com/lokpest

Ska man vara politiskt korrekt ska man ogilla LOK. Efter rosorna som delades ut för debuten "Naken, blästrad och skitsur" har det bland celebra skribenter blivit mer och mer magsura toner angående göteborgsbandet. Men det spelar ingen som helst roll. Vem vill vara politiskt korrekt när LOK anno 2002 är en snuskigt tight bandmaskin som krossar allt som kommer i dess väg?

LOK förnekar sig verkligen inte. Ryktet som ett av Sveriges vassaste liveband kommer bestå även efter den här miniturnén. Bandet nöjer sig inte med att vara tight, de får dessutom till ett blytungt sound på scenen och samtliga komponenter svarar för grymma prestationer. Något som är lite irriterande är dock tomten på "extra mick" som studsar fram och tillbaka över scenen som en rabiessmittad Eye´n´I och häver ur sig några ord här och där. Han behövs inte och gör mest ett fånigt intryck. Martin Westerstrand har så kraftfull röst fylld med pondus att han klarar sig alldeles utmärkt ensam.

Låtvalet är smakfullt med en hel del nya låtar, guldkornen från "Sunk 500" och många gamla pärlor från debuten. Med väl tilltagen speltid känns LOK dessutom riktigt fräscht. Jag vågar knappt fundera på hur vasst bandet kommer bli framåt sommaren när det är festivaldags.

Ensam gud? Nej, ensam Johan Reivén borde det vara!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Casablanca
The High Fives
LOK (2000-06-17)
LOK (1999-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner