Joyzine.se


Recension - Skiva

iller
Motorcykelvindar, 2007
Skivbolag: Överljud Fonogram
Av: Johannes Ådén
Publicerad: 2008-02-26
Hemsida: www.illeriller.se

Tårta är något av det äckligaste jag vet. Ni vet, ett tjockt lager av grädde, torr tårtbotten och lite sylt på det. Tänk då att få det där istoppat i dig elva gånger under 44 minuter. Låter det obehagligt? Det är också vad det är när iller fullängdsdebuterar med "Motorcykelvindar". Inte så mycket på grund av musiken, som lunkar på som svenska medelålders band gör idag, utan på grund av texterna. Högtravande och mastiga, mättade med klyschor och smygkommunistisk propaganda. Elva gräddiga tårtor, vissa med goda intentioner men som, tyvärr, faller på den mesiga ”dansbandsröst” som Erik Löfmarck lyckas frambringa.

Illers skivbolag Överljud Fonogram säger själva - i den mest pretentiösa pressrelease jag någonsin läst – att det som skiljer iller från ”flertalet svenska band är soundet, arrangemangen och texterna – d.v.s. allting” och visst låter det inte som en svensk singer/songwriter. Istället låter det mer dansband med lite allvarligare texter och hårdare ljudbild, som i singeln Om vi verkligen varit på månen, som jag vid en närmare eftertanke faktiskt stötte på, på internet förra våren.

Det negativa intrycket förstärks av det taffliga skivomslaget som ser ut att vara gjort i Paint; inklippta bandmedlemmar med redigerad skugga mot en lågupplöst bakgrund.

Trots allt så hoppas jag på iller. Visst är det tajt (inte så konstigt med tanke på att de har spelat tillsammans i fem år) och tänk vad roligt att som farsa få åka ut på rockturné och spela Sverige runt. Det skulle jag unna dem, trots att jag aldrig skulle gått dit. Risken är att jag spyr av all tårta.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Eksjö Stadsfest 2014
Årets bästa skivor 2005
Darin (2010-01-01)
The Killers (2013-02-28)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner