Joyzine.se


Recension - Skiva

Manifest
Written in Blood, 2011
Skivbolag: Violent Media
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-11-14
Hemsida: www.manifestmetal.com

Metalscenen är i allmänhet ganska stereotyp. Det ska väldigt mycket till för att ett nytt, eller i alla fall för undertecknad tidigare okänt, band ska gripa tag så mycket att man hajar till. Det mesta är gjort och det mesta som släpps är mediokert. Så är det tyvärr.

Men guldklimparna och de där ögonblicken när man blir positivt överraskad finns fortfarande och det är dem som fortfarande gör det så spännande och givande att verka inom det här gebitet. Manifest från Norge är ett sådant där band som plötsligt levererar lite extra livsgnista.

Receptet är egentligen inte särskilt avancerat. Manifest lirar thrashig metal med en snygg hardcorevibb och låter aggression och energi stå i första rummet. Kombinera det med ett juste sväng och en känsla för intrikat låtskapande och ni har en succé. Norrbaggarna är inte originella, men de är tillräckligt bra för att stå ut ur en annars homogent grå massa.

Inledande Tonnie von Adelaine sätter tonen för en hård och upplyftande resa genom elva spår och det enda som egentligen stör är att Stian Leknes låter ganska bajsnödig när han försöker sjunga i de lugnare bitarna.

Hans aggrosång däremot, den är det sannerligen inget fel på.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Nilla Nielsen
Julskiva och julskinka
Deadlock (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner