Joyzine.se


Recension - Live

TME
Trästockfestivalen
2009-07-17
Av: Johan Norström
Publicerad: 2009-07-24
Hemsida: myspace.com/generator666

TME spelar, precis som Hate Ammo, i Campustältet, och jag bävar inför ännu en konfrontation med ett riktigt dåligt metalljud. Och tyvärr får jag rätt, men där Hate Ammo hade tydliga kaggar och diffusa gitarrer har TME det tvärt emot. Kaggarna dånar på ett dåligt sätt men gitarrerna hörs hyfsat tydligt. Det påverkar dock inte TME så mycket, då drygt hälften av låtarna som spelas kommer från deras debutskiva ”Worlds Collide” och igenkänningsfaktorn hjälper till att sortera ut instrumenten och göra en rättvisare analys. Jag kan börja med att poängtera vilket välkommet tillskott Christoffer Rörland är i bandet. Dels är han en thrash-gitarrist av rang och dels är han en välkommen energiinjektion live. Bandet består förvisso av rutinerade musiker som spelat mycket live, men kanske har de fastnat lite i rutinartade positioner. Rörlands energi smittar dock av sig på de övriga och tillför en vitalitet till bandet.

Sen är det just det där med att spela osläppta låtar. Visst, till viss del är det intressant att höra nytt material, men nog finns det några låtar från ”Worlds Collide” som hade kunnat få ta en plats i låtlistan? Särskilt när bandets musik är så odynamisk som den är, det är som att trummisen Benny Hägglund fastnat i 240 BPM, förvisso går det rasande fort men det blir gammalt lika snabbt.

Jag efterlyser härmed lite mer dynamik av TME. Eller helt enkelt att nya skivan släpps lika snabbt som Hägglund trummar så jag kan känna igen alla låtar nästa gång jag ser bandet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2008
Kolonin
The Treatment (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner