Joyzine.se


Recension - Live

Crystal Castles
Emmabodafestivalen
2010-07-31
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2010-08-03
Hemsida: myspace.com/crystalcastles

Innan jag åkte till Emmaboda var det egentligen bara ett enda band jag verkligen såg fram emot. Det var det redan smått mytomspunna, kanadensiska Crystal Castles. Bland de personer jag frågade, verkade det som att många delade min uppfattning. Så när klockan väl började närma sig elva på lördagskvällen hade festivalens kanske största publik samlats. De rykten om inställd spelning (bandet ställde in förra året) som cirkulerat på campingen visade sig vara just rykten, för så stod overkligt coola Alice Grass och electromakaren Ethan Kath där på en scen i Småland. Bara en sådan sak.

Med en färsk skiva i bagaget, med hård och omväxlande smutsig och fläckfri electro, och kända för sina spektakulära och kaotiska spelningar, var förutsättningarna minst sagt goda. Men rätt tidigt står det klart att den här timmen kommer att bli vad i alla fall jag hoppats på. Låtarna görs om till nya versioner, ibland mixade till oigenkännlighet. Alice Grass är förstås den coolaste och stundtals läskigaste personen på hela festivalen, men det blir inte den aggressiva uppvisning jag trott. Ethan Kath må vara en trollkarl bakom keyboards när han är på humör, men det saknar jag här. Ljudlager på ljudlager behöver inte alltid vara bra.

Ljussättningen är kraftig och det är så att det blinkar framför mina ögon flera timmar efter spelningens slut, publiken misströstar inte över låtarnas nya kostym och emellanåt (Untrust us, herregud!) tycker jag också att det är riktigt bra. Men jag hade definitivt förväntat mig mer när skivorna är så bra och ryktena lovar gott.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2010 enligt Alexander Hellgren
Regnet släckte aldrig glöden i Hultsfred
Crystal Castles (2011-07-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Johannes, 2010-08-05 02:32:57 (193.11.213.49)

@Schack. Känns dock som att CC är ett tillräckligt stort band för att ha egna ljud- och ljustekniker.

Schack, 2010-08-04 12:55:48 (90.231.176.216)

Musiken var kalas, men man hörde inte överhuvudtaget alls när Alice sjöng! Dåligt mixat av EBoda-personalen! =/

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner