Joyzine.se


Recension - Skiva

There For Tomorrow
The Verge, 2011
Skivbolag: Hopeless Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-08-08
Hemsida: therefortomorrow.com

Rätt självsäkert allvarliga uppsyn – check.
Rätt hårschampo – check.
Rätt musikstil – check.

Det förvånar mig att den här typen av fullständigt själlösa rockorkestrar aldrig tar slut. De fortsätter att dyka upp ett efter ett i drivor och släpper platta efter platta med formstöpt och urtråkig musik. Jag recenserade There For Tomorrow från Orlando för några år sedan och hade precis samma anmärkningar på gruppens popfriserade rockmusik med emotionellt punkig vibb redan då. Sedan dess har ingenting hänt.

Eller jo, lite. I sina bästa stunder på ”The Verge” får gruppen en lite dissonant kant som inte är riktigt radiovänlig utan är lite mer skev. Det gillar jag och en referens som snabbt dyker upp är Incubus. Men tyvärr tror jag det beror mer på producenten Michael Baskette (som har produktioner åt så väl Incubus som Chevelle på sitt samvete) och hans ljudbild än på gruppen och dess låtmaterial.

There For Tomorrow fortsätter nämligen att precis som förut mata trista radiopastischer som saknar spets och där Maika Mailes konstlade emosång ligger som en äcklig hinna längst fram i ljudbilden. Dåligt är kanske fel ord att använda, men det de här jänkarna levererar är så uttänkt och ointressant att det nästan borde generera spöstraff.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

There For Tomorrow (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner