Joyzine.se


Recension - Skiva

Kaipa
Notes from the past, 2002
Skivbolag: Inside Out Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-06-10
Hemsida: www.kaipa.info

Det har blivit trend att gamla proggrupper ska återuppstå, så här några år in på det nya milleniumet. Med Nationalteatern i täten återuppväcks proggbanden i en näst intill "Night of the living dead"-anda. Till och med ett band som Kaipa, som inte släppt ett album sedan 1982, har vaknat till liv igen. Hyfsat fånigt och väldigt onödigt är min mening.

Progg är bara förnamnet när Roine Stolt och Hans Lundin börjar onanera på sina instrument. Jazz, fusion, rock och allt möjligt annat trycks dessutom in i ljudbilden som stundtals blir snudd på Michael B Tretow parodisk (Den makalösa manicken ni vet). Det blir alldeles för mycket på en och samma gång. Kompositionerna känns inte som riktiga låtar utan är snarare ett hejdlöst flackande mellan olika musikstumpar. Flera låtar sträcker sig över tio minuter och själv har jag svårt att hänge mig åt långa orgier i skumma toner.

Hela "Notes from the past" är regelrätt flum. Framfört av två herrar som förvisso har stort musikaliskt kunnande, men som saknar förmåga att se vart en bra idé övergår i pretentiöst nonsens. Plattan är snarare hissmusik än något man sätter på för att höra på riktigt bra musik.

Det som imponerar mest är sessionsångaren Patrik Lundströms sköna sångröst som förgyller många stycken. Nu återstår det att se om "Notes from the past" bara var en dödsryckning eller om liket kommer fortsätta att leva.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner