Joyzine.se


Recension - Skiva

Totalt Jävla Mörker
S/t, 2006
Skivbolag: Regain Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-08-15
Hemsida: www.totaltjavlamorker.com

Totalt Jävla Mörker blir bara mer och mer metalliska för varje skiva de släpper. Inte mig emot, det faller helt i min smak. På detta självbetitlade album har de tagit steget ytterligare en bit sedan senast det begav sig, med ”Människans ringa värde”. Den här gången vinglar norrlänningarna på en gräns där de inte riktigt kan bestämma sig för om de ska vara det ena eller det andra. Det är en obarmhärtig korsbefruktning mellan sprängkraftig kängpunk och tung metal.

Ettrig d-takt och den aggressivt hundlika sången är fortfarande djupt rotad i punkscenen. Bandet har en energi och inställning som andas punk snarare än metal. Men vad det gäller riff och låtar märks det att Totalt Jävla Mörker avsiktligt tagit ett steg mot metalscenen. Den här skivan är tung, välarrangerad och mer svängig än vad jag hört gruppen tidigare. Då har det ju mest handlat om höghastighetsautobahn från start till mål, utan några egentliga nyanser.

Att Totalt Jävla Mörker evolverat mer och mer till ett metalband är bara positivt. Men nu får det vara nog. Jag finner korsbefruktningen mellan de två genrerna delikat och den här gången hanterar gruppen det hela nästintill fulländning. Det vredgade punkdrivet kompletterar den robusta metallen alldeles utmärkt. Ännu mer metal vore att döda lite av grejen. Människan som försöksdjur och Vi säljer inte ut (för vi har inget köpt) är ypperliga exempel på att punk och metal faktiskt kan vara ett.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Yersinia
House Of Metal 2012
Totalt Jävla Mörker (2008-08-02)
Totalt Jävla Mörker (2009-07-18)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner