Joyzine.se


Recension - Live

Totalt Jävla Mörker
Emmabodafestivalen
2008-08-02
Av: Johannes Ådén
Publicerad: 2008-08-06
Hemsida: www.totaltjavlamorker.com

Eftersom inga band krockar med varandra på Emmaboda och för att jag hade så lite att göra begav jag mig till Skogen för att se Totalt Jävla Mörker, ett band som i vanliga fall inte tilltalar mig. Det är alldeles för hårt, tråkigt och intetsägande har jag insett i takt med att jag växt upp. Under min barndom var det här skåpsmat för mig, men något skedde och jag tog avstånd ifrån all sådan musik. Jag är ändå väldigt öppensinnad när det gäller musik, och det kändes roligt att gå till en spelning utan några förväntningar alls.

Efter vad jag hört från mina tältgrannar så skulle TJM vara bra live, men jag trodde aldrig att det skulle vara så som det var. Från första sekund markerar de var det står och håller fast vid det konserten ut. Bara en replik som ”hur är läget Emmaboda? Hoppas att det är skit” känns så otroligt hårt. ”De är jävligt true i alla fall”, som någon sa. Självklart har jag sett sådana här grejer innan på lokala spelningar, men jag har aldrig upplevt något som har varit så tungt och tajt. Med två sångare och en basist som kan alla de rätta poserna så blir det svårt att misslyckas.

Ibland behöver man en riktig käftsmäll och ett långfinger upp i ansiktet, och det var precis vad Totalt Jävla Mörker bjöd på. Även om jag inte håller med dem om att man aldrig kan ”bli för gammal för att säga ’fuck the police’” och även om jag inte hör ett enda ord av vad sångarna skriker så spelar det inte så stor roll. Det här är ett av de bättre livebanden jag har sett, och mitt förakt för punkare och HC-människor känns som bortblåst. Jag förstår vad de menar nu. Nu vill jag ta upp händerna ur fickorna och slåss tills jag blöder.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Emmabodafestivalen 2008
Trästockfestivalen 2009
Totalt Jävla Mörker (2006-01-01)
Totalt Jävla Mörker (2009-07-18)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner