Joyzine.se


Recension - Live

Sonic Syndicate
House of Metal, Umeå
2008-02-15
Av: Johan Norström
Publicerad: 2008-02-19
Hemsida: www.sonicsyndicate.com


Det melodiska radiometalbandet Sonic Syndicate besöker för första gången Umeå, och det är inför en hängiven skara fans de äntrar scenen. Trots en relativt kort skivkarriär har Sonic Syndicate hunnit med att släppa två skivor och gjort otaliga spelningar världen runt. Det märks - bandmedlemmarna är otroligt självsäkra och rutinerade på scen och dessutom väldigt tajta. Frontmännen Roland Johansson och Richard Sjunnesson har en väldigt bra kontakt med sin publik, som förvisso inte är särskilt svårflirtad, och trots att klockan inte är mycket är det ett bra röj i Idunteatern.

Jag måste erkänna att jag inte riktigt är dödsförtjust i Sonic Syndicates skivor, men de har en stor positiv egenskap – de låter extremt livevänliga, och det uppfyller bandet, med råge. Såväl förväntningar som förhoppningar uppfylls och Sonic Syndicate imponerar stort på mig. Åtminstone under konsertens första halva. Mot slutet, när nyhetens behag börjar lägga sig och jag känner lite rastlöshet i benen börjar jag se svagheterna.

De stora refrängerna från senaste skivan, ”Only Inhuman”, når inte riktigt ut och jag tror att en orsak kan vara att Johansson inte tar de högre, kraftfullare stämmorna utan håller sig kring ett lägre register, som mycket väl kan vara skonsammare för hans röst, men tyvärr inte ger uttryck för den pondus hans röst faktiskt innehar. Mest tydligt blir det i balladen Enclave som, kanske på grund av detta, känns som en parantes i setlistan. En setlista som dessutom känns lite för lång, Sonic Syndicate lämnar inte direkt någon mersmak.

Sammanfattningsvis känns Sonic Syndicate som ett tillrättalagt, lite trött och oinspirerat In Flames live, vilket verkligen inte är ett dåligt betyg, men det är svårt att hävda sig i sällskap med ett så explosivt liveband som In Flames. Konserten lovar dock gott och jag tror att Sonic Syndicate bör säga farväl till sin hemstad Falkenberg, de är ämnade för större saker.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sonic Syndicate
Metaltown 2008
Sonic Syndicate (2009-07-30)
Sonic Syndicate (2008-06-27)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner