Joyzine.se


Recension - Skiva

Prime Ape Got The Blues
It’s not easy being a digital being, 2008
Skivbolag: Gourmé!
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-12-12
Hemsida: myspace.com/pagtb

Prime Ape Got The Blues är lite för onyanserade, som om de saknar riktigt fokus att nå fram dit de i själva verket vill. Det är i alla fall vad jag tänker innan jag riktigt fått ordning på ”It’s not easy being a digital being”. Det är någonting som skaver, något störande som gör att låtarna vid en ytlig lyssning kan vara lite svåra att få grepp om. Men det visar sig som vanligt att jag har fel. Prime Ape Got The Blues är inte ofokuserade, de har stenkoll på vad de vill åstadkomma och når i de flesta fallen sitt mål. Vad som gör att skivan till en början är lite svår att greppa är en vek produktion. Alla nyanser och intryck som ska välla över lyssnaren tenderar att dränka varandra och göra intrycket en aning grötigt.

Med den nöten knäckt är det bara att luta sig tillbaka och njuta av riktigt finurlig hiphop. När nyanserna fått mogna är det här en platta som har flera bottnar och som hela tiden utmanar lyssnandet. Det är hiphop när den är som minst glättig och som mest underhållande.

Det hade lätt kunnat bli alldeles för mycket när duon i Wassup! och A good one percent kör ihop småsträngat med dataspelsblipblop a la tidigt 90-tal eller bygger upp All I have is my spirit kring distinkt percussion, men istället blir det smått lysande. Prime Ape Got The Blues vinkar farväl till det stela beatet och gör hiphop där alla infall är välkomna och där en organisk ljudbild är prioriterad trots att det mesta är så elektroniskt det bara kan bli.

De jobbar med samma stämningar som fått mig att sjunga Sage Francis och Swollen Members lov och i rapen finns på vissa håll en och annan likhet med en taggad Thomas Rusiak. Samtidigt är Prime Ape Got The Blues väldigt svängiga och tar säkerligen gärna emot en referens som Run DMC. Som allra bäst är de i kaxiga Baggage och våldsamt svängande och potenta Monkey Boy Wit A Chain ’Round His Wrist. Sannerligen imponerande!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Prime Ape Got The Blues (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner