Joyzine.se


Recension - Live

Alice In Chains
Hultsfredsfestivalen
2006-06-17
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-06-20
Hemsida: www.aliceinchains.com

Nej! Egentligen behöver jag inte skriva mer än så. Återföreningar luktar oftast bara gammal unken svett och låter även åt det hållet. Återföreningar av band där sångaren till råga på allt varit död sedan flera år tillbaka står ännu lägre i kurs. Jag är med andra ord ytterst skeptisk redan innan jag går och kikar på Alice In Chains och alla mina farhågor besannas. Möjligen är jag lite färgad av att jag bara några timmar tidigare beskådat en alldeles fantastisk spelning med Stone Sour, vilket får alla grungeveteranernas brister att framgå ännu tydligare. Men ser man nyktert på det kvarstår ändå faktum. Alice In Chains anno 2006 är inget annat än dynga.

Layne Staleys standin William DuVall intar en ytterst tillbakadragen position i bandet. Han sjunger sina bitar och inte mycket mer. Visserligen respektfullt mot sin föregångare, men ändå väldigt tråkigt att både se och höra på. I övrigt brötar veteranerna på som om de fortfarande var unga och det är inget annat än mördande tråkigt. Visserligen kompetent, men det uppbådar inte ett uns av intresse från mig. Delar av publiken tycks engagerad, men runt om i Atlantistältet syns många tveksamma blickar.

Allting låter nästan i princip likadant. Jerry Cantrell må vara en duktig gitarrist, men den här kvällen lyckas han inte visa det. Hela bandet känns bara så gammalt och trött att jag inte ens orkar stanna kvar till spelningens slut. Efter avslutad turné är det stränga rådet till herrarna att lägga bandet på hyllan för gott.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Aggressive Chill

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner