Joyzine.se


Recension - Live

Nationalteatern
Liseberg, Göteborg
2001-08-07
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: www.nationalteatern.nu

Livet var säkerligen en fest - på 70-talet när proggbandet Nationalteatern hade sin glansperiod. Nu, nästan 30 år senare lockar de omkring 20.000 människor till Lisebergs stora scen. En återförening med ordentligt blandade känslor.

Med min ringa ålder upplevde jag självklart inte Nationalteatern när de fanns på riktigt. Det hindrar mig dock inte från att ha hört en hel del av materialet och faktiskt gillat det mesta av det. Jag måste påstå att Nationalteatern var bättre förr, utan att ha sett dem då. Den här konserten doftade ganska avslaget.

Mellansnacken känns trötta och formuleringen "den här låten spelar vi enbart för er här ikväll" återkommer ett otal gånger. Det hela är lite ofokuserat. Gruppen gör konstiga varianter på låtarna, som inte alls klingar lika vackert som originalinspelningarna. Keyboardljuden som levereras är osynkroniserade och gör att ljudbilden blir väldigt oharmonisk och de ständiga volymhöjningarna är irriterande. Som ni märker finns det mycket att klaga på med den här konserten. Men jag tror att den stora publiken var väldigt nöjd ändå. Bara den stora glädjen över att få se Nationalteatern igen överskuggade kvaliteten på framträdandet.

Personligen fann jag mest nöje i att studera de gamla originalen i publiken. Människor som uppenbarligen växt upp med bandet och som hängav sig helt och hållet åt dem.

Då och då blixtrade det till lite och det är trots allt kul att ha sett dem, även om de var ganska stela. Men nu är det dags att låta Nationalteatern gå till vila, för alltid!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Livescenen lever!
Kristofer Åström

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner