Joyzine.se


Recension - Live

Within Temptation
Arvikafestivalen
2007-07-12
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-07-17
Hemsida: www.within-temptation.com

Within Temptation har filat till sin liverepertoar sedan senast jag såg dem. Borta är de svaga spåren, transportsträckorna som gjorde att de bara bitvis var en lysande liveorkester. De manliga strängbändarna med stereotypt rakade skallar och omedvetet komiska rörelsemönster är förstås kvar, men drar inte alls till sig lika mycket uppmärksamhet när jag som lyssnare hela tiden trollbinds av ett välavvägt låtmaterial.

Ett kardinalfel gör gruppen dock fortfarande. De är alldeles för måna om att allting ska låta perfekt, att det ska vara skivkvalitet på allt och att minsta lilla nyans, från dubbla körer till orkestrala partier och märkliga instrument ska höras. Följaktligen använder de sig av alldeles för många backtracks för att jag ska vara helt nöjd. Det känns aningen skevt när lysande sångerskan Sharon Den Adel sträcker båda händerna i luften mot publiken medan hon själv hörs sjunga från förinspelade körer under Stand my ground. Eller ännu värre, när Keith Caputo från Life Of Agony i senaste hiten What have you done sjunger precis som på skivan trots att han inte är i det närmaste närvarande.

Småfånigt så klart, men i övrigt levererar holländarna riktigt bra gothmetal och de två nämnda låtarna är otvetydigt några av höjdpunkterna i det fullmatade setet om man väljer att bortse ifrån att det fuskas. Inte minst Stand my ground som bränns av i ett tidigt skede får fart på publiken. Men guldkornen är många, Ice queen och Frozen sorteras givetvis in bland dem tillsammans med en handfull andra.

Ett starkt låtmaterial är självklart viktigt, men i fallet Within Temptation är det underordnat frontkvinnan Sharon Den Adel. Det är hon som gör framträdandet med sin fantastiska sångröst och sin glada scenpersonlighet. Att hon för dagen fyller år hjälper säkerligen till att boosta hennes framträdande lite extra. Hon fullkomligen strålar och levererar den klart vassaste sånginsatsen på hela festivalen. Det enda som hindrar holländarna från att kamma hem ett något högre betyg är att det hela, trots stora framsteg sedan senast, blir lite jämntjockt mot slutet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikas vassaste band 2007
Metaltown 2012
Within Temptation (2006-06-15)
Within Temptation (2014-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner