Joyzine.se


Fem korta

Kayser

Fem korta frågor till Svane, gitarrist i albumaktuella metalplutonen Kayser...

På er förra platta fanns bitar som påminde väldigt mycket om Slayer , hur är ert förhållande till denna metalklassiker egentligen?
För min del är förhållandet i stort sett obefintligt. Givetvis känner jag till bandet och musiken, men det är inget som jag har med mig i bagaget egentligen. För Kryddans del är det helt annorlunda där han ser till exempel ”Reign in Blood” som en absolut klassiker. Jag fattar storheten, men har aldrig gillat musiken. Det var mycket snack om Slayer-influenser på första plattan och jag kan förstå varför, men kärnan till Kaysers eget sound är definitivt närvarande hela vägen om man lyssnar förbi öppningsspåret på den plattan.

Lista Slayers tre bästa album.
Sorry kan tyvärr inte hjälpa dig där…

Så, vad bör fansen förvänta sig av fyndigt döpta andraverket "Frame The World...Hang It On The Wall"?
De bör förvänta sig en platta som tar sitt avstamp i ”Kaiserhof”, men som öppnar ett gäng nya dörrar. Vi ville absolut inte göra en ”Kaiserhof pt 2” utan ville istället bredda spektrat. ”Frame the world…”-plattan har ett större djup, men utan att för den delen bli artsy fartsy. Vi ville helt enkelt göra en platta som var varierad med jävligt bra låtar. Det känns som vi har lyckats. Fansen kommer definitivt att känna igen Kayser, soundet är där, låtarna är där så vi hoppas att dom kommer att gilla plattan lika mycket som vi gör.

Recensenterna tycktes väldigt eniga om att er debut var grym, hur ska ni bära er åt för att toppa detta? Räknar ni med lika gott bemötande den här gången?
Givetvis hoppas vi på det men det är alltid svårt att veta hur recensenter tacklar det. Bra recensioner boostar ett skivsläpp, inget snack om den saken. Särskilt för ett band som Kayser som är relativt nytt. Jag tycker att vi fick ett bra avstamp med den första plattan så det är bara att hålla tummarna för att ”Frame the world…” tas emot på ett minst lika bra sätt. Vi tycker själva att chanserna är goda, plattan låter inte som något annat som kommer ut idag, i alla fall enligt oss. Dock, när allt kommer till kritan är det viktigaste ändå att vår publik tar plattan till sig.

Hur ser Kaysers ideal-fan ut?
1.75 lång, långa ben, fast kropp… Nä va fan! Ingen aning. Kayser är till för alla som gillar metal, oavsett vilken genre du tycker är fetast. Jag tror att vi har något som kan tilltala fans av många olika grenar inom metalspektrat. Utan att Kaysers musik för den delen blir inställsam eller mesig. Vi gör musik som vi själva skulle vilja höra på en platta och som vi står bakom. Jag tror inte att det är annorlunda med fansen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2006-10-10
Foto: Scarlet Records
Hemsida: www.kayser1.com

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner