Joyzine.se


Recension - Demo

The Gordon Project
Better life
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-03-20
Hemsida: www.thegordonproject.com

Jag har sett den här trion framföra världens kanske sämsta Iron Maiden-medley, live på en fritidsgård i dess hemstad Borås. Maiden ska man knappt ens ge sig på om man är en extraordinär musiker och speciellt inte om man är ett gäng osnutna punkungdomar som lever mer på energi och engagemang än spelskicklighet.

Varför de ens gav sig på att tolka ett gäng Maiden-klassiker har jag än idag inte lyckats förstå. I deras musik i övrigt finns nämligen inga referenspunkter alls till järnjungfrun, inte under den omtalade konserten, inte på den nya demoinspelningen ”Better Life”. The Gordon Project står för högenergisk och ganska trallvänlig punk. Enkelt och rakt på sak, utan musikalisk ekvilibrism eller ens metalantydningar. Det är dansmusik för otvättade tuppkammar med folkölsfylla.

Det går inte att ta ifrån den västgötska trion att de på sina håll får till riktigt tralliga punkbitar på ”Better Life”. Men mitt i det korta och koncisa formatet (fem låtar på dryga nio minuter) kan jag inte få annat än känslan av att detta redan är gjort. Och då på ett bättre sätt.

Bandets största brist är nämligen att Ema Sjöstrand inte är någon större sångerska. Punksång ska förvisso vara lite sluskig och det är inget fel på attityden i hennes insats. Men hon är alldeles för kraxig och gäll för att det ska kunna vara njutbart. Det är nästa så att energin tillslut spelar The Gordon Project ett spratt. I sin iver att pressa ut den sista droppen svett drar trion allt över sin topp. Det blir för mycket adrenalin och låter då inte helt kul.

Jag plussar för tralliga Snooty Devil Go To Hell och Skrotnisse-samplingen som avslutar demon, konstaterar att The Gordon Project har en hel del att jobba på innan de kan lämna fritidsgårdsstadiet och ställer mig än en gång frågan, varför Iron Maiden?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner