Joyzine.se


Recension - Skiva

Stolen Babies
There Be Squabbles Ahead, 2007
Skivbolag: Ascendance Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2008-03-09
Hemsida: www.stolenbabiestheband.com

Som liten hade jag ett tveeggat förhållande till clowner. Först ut var det clownen Manne, han var väl ganska harmlös, även om man ständigt var på sin vakt - en vuxen karl med vitt smink i hela ansiktet kan man aldrig lita på. Tids nog fick jag förstås se clowner på riktigt, då sittandes i ett stort skumt tält med ett ständigt närvarande os av sötsliskigt sockervadd blandat med elefantdynga, men inte heller då var det helt genomgående läskigt. Jag hade ju alltid någon vuxen i närheten ifall det skulle börja närma sig smärtgränsen.

Sedan var det ju det där med Stephen King och It. Då fanns det inte längre några vuxna i närheten, och den här gången handlade det inte om en gammal harmlös farbror med lite smink. Mina drömmar har inte varit sig lika sedan jag via genuint grupptryck tvingade mig själv att genomlida dessa två delar av infernalisk skräck.

Nu är jag vuxen, men misstänksamheten finns kvar. Därför är det med en smula reservation jag närmar mig Stolen Babies, vars musik närmast kan beskrivas som cirkus och cabaret möter… Stephen King. Prog-pop-cabaret-trash-quirky-goth-rock påstår de själva, jag tycker min beskrivning är bättre. Min beskrivning utgår från en känsla, känslan av skräckblandad förtjusning. Det här är verkligen för galet för att man inte omedelbart ska falla pladask för de stulna barnen.

The Fratellis hette en gång ett stort troupésällskap, vars scenshow skulle skrämma skiten ur självaste Alice Cooper, men underbart är kort som det heter. 12 + i antalet medlemmar reducerades till enbart fyra, The Fratellis föll samman och blev till just Stolen Babies. Frågan är om det inte var det absolut bästa som kunde hända. Återigen, det här är för galet för att det ska gå dig förbi. Det är vresig trashig hardcore blandat med skräckcharmiga Dominique Lenore Pers verkligt blodisande skrik och gruffiga attityd, allt paketerat i ett gentilt cirkusformat. Onda clowner är bara förnamnet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner