Joyzine.se


Recension - Demo

The Missing Link
Twist & Shout! / Would You Kill Us For Money?
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2008-10-13
Hemsida: myspace.com/missinglinkswe

Nej nej, så lätt går det inte att få in två separata recensioner. Ingen skulle ju bli glad om Joyzine skulle haverera till följd av utrymmesbrist. Istället blir det här en sammanslagning av de två demosläppen från Skånebaserade The Missing Link.

Först ut är ”Twist & Shout”. Två släpande syntlåtar som andas Primal Scream och Massive Attack. Tyvärr försvinner musiken i titelspåret allt för mycket under den högt mixade sången. Bättre är den mörkare och tyngre Another vision och sången kommer här till sin rätt i trakterna av Dave Gahan. En riktigt skön låt som jag finner mig att sakta sitta och nicka i takt till.

”Would You Kill Us For Money?” består av fyra låtar där syntarna tonats ner för mer gitarrer och trummor, samt att sången har högre halter av Jocke Berg-gnällande. Det är mer direkt, även om stämningen fortfarande är dyster och det mekaniska finns kvar. Här låter det dock som att bandet vill iklä sig en ännu för stor kostym och gitarrsolot i Breath in: Breath out känns enbart malplacerat. Tendensen att på denna demo vilja låta som fullfjädrat arenaband typ Depeche Mode, förlorar klart mot det mer tillbakadragna och släpande. De höga tonerna i sången är mer besvärande än känslomässigt tilltalande och jag gillar när det istället är lite brusigt och mumlande.

En sak är säker. Det finns helt klart flera kvaliteter hos The Missing Link. Med ytterligare arbete kan det bli riktigt intressant, men det känns som att bandet måste välja vilken väg man vill gå med sin musik. Mitt tips är att göra som på Another vision, att låta syntarna och det härligt smutsiga soundet få huvudrollen. Samt återigen, att tona ner sången. Tyvärr hörs de mest positiva sakerna nu alltför sällan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Missing Link ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner