Joyzine.se


Recension - Skiva

Jenx
Fuseless, 2008
Skivbolag: Massacre Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-04-27
Hemsida: www.jenxnoise.com

Det låter förmodligen märkligt, men till en början kändes franska Jenx som en tämligen frisk fläkt. Ett gäng som tog Soulflys tunggung och gjorde Korns grej fast betydligt mindre introvert, allt med en gnutta thrash på toppen. Några låtar in på ”Fuseless” hade fransoserna ett ganska stadigt grepp om mig.

Men sen går det snabbt utför. Elva spår, plus två bonus dito, är i alla fall sju för många. Jenx begriper sig nämligen inte på variation, utan kramar ur samma disktrasa om och om igen. Resultatet är en tung industrisoppa där låt för låt blir ett blaskigare och blaskigare avkok på sin föregångare.

Har man knäckt Jenx hemlighet är det svårt att ens uppskatta det som från början verkade vara så friskt och inbjudande. Faktum är att ju fler gånger man spisar ”Fuseless” desto tydligare blir det vilka rangliga pålar den här sörjan verkligen är byggd på. Fransmännen lägger ut rökridåer som när de skingras visar något som är allt annat än smickrande. Bortser man från de bitvis ganska medryckande rytmerna och det tunga trumspelet finns här ingenting annat än plagiat på saker som redan plagierats alldeles för många gånger.

Jag trodde ”Fuseless” skulle vara en frisk fläkt, det visade sig vara en urvriden disktrasa. Tji fick jag.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner