Joyzine.se


Recension - Live

Slayer
Arvikafestivalen
2008-07-03
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-07-08
Hemsida: www.slayer.net

Vad skulle Slayer vara utan alla dessa evinnerliga solon? Förmodligen ett roligare band att titta på live. När banemännen spelar på Arvikafestivalen gör de det många år efter att glansen började falna. Jag kan omöjligt komma ifrån känslan att de grånade veteranerna bara lever på gamla meriter. För särskilt kul är det inte.

Och vilka meriter sen. Förutom ”Reign in blood” som är hårdrockshistoriens mest överskattade platta har gruppen en katalog av låtar där det mesta låter likadant. Chemical Warfare, Post Mortem, Dead Skin Mask, det är låtar som var för sig är helt okej, men som staplade på varandra under en konsert där Jeff Hanneman och Kerry King turas om att onanera sönder sina gitarrer bara blir enahanda. Slayer har ”hits”, men det känns inte som om det finns någon glöd i framträdandet längre.

Det avspeglar sig också i att det ofta blir tyst mellan låtarna. Gruppmedlemmarna spatserar av scenen och Tom Araya tycks inte ha särskilt mycket att säga. Att en grupp som Slayer låter musiken tala är väl i och för sig inte så konstigt, de är ju dyrkade av en hord hårdrockare världen över. Men återigen, det är inget vidare spännande att titta på. För sex år sedan tyckte jag att en konsert med Slayer var jättetuff. Om det verkligen var så eller om även jag kände av pressen att ”Slayer måste man gilla” vågar jag inte svara på idag. Men den här gången känns det som att jag går dit bara för sakens skull. Jag har inga förväntningar och det är heller ingenting som överraskar.

Slayer kan säkert spela sina solon och sin snabba thrash några varv till runt jorden, men frågar ni mig finns det ingen större relevans i det de gör idag.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

STHLM Fields 2014
Pray For Locust
Slayer (2001-01-01)
Slayer (2002-06-14)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner