Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Compilation volume 9, 2009
Skivbolag: AOG Media
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-09
Hemsida: myspace.com/aogmedia

Samlingar där osignade akter samlas ihop är oftast väldigt splittrade saker som i det långa loppet inte håller någon vidare klass. Men jag gillar dem ändå. Alltid finns det några guldkorn att plocka upp och gå vidare med.

När amerikanska AOG Media samlar demoakter för nionde gången i ordningen heter det guldkornet Abstract Enemy och levererar smällfet metalcore. Det låter proffsigt och tungt och låten – Love is a disease – är dessutom riktigt snyggt hopsnickrad. Här finns definitivt potential för något större än en demosamling. Något som vore synd att säga om merparten av de övriga akter som gruppen trängs med här.

Mottot för AOG tycks vara ungefär detsamma som präntas in i ung svensk skolungdom eller de kids som skickas att gå i scouterna: det är viktigare att delta än att vinna, det är viktigare att ha band som deltar än att de håller någon högre kvalitet. Oavsett om det rör sig om metal eller pop (jo då, samlingen visar upp en tilltalande genrespridning) är det här en uppvisning i usla produktioner och tveksamt musicerande.

Att närmare hälften av bidragen har ljud som är sämre än en genomsnittlig portainspelning från en replokal i Åmål är naturligtvis inte särskilt förtroendeingivande. Taffligt programmerade trummaskiner backar upp de billigaste skräpgitarrerna från budgetbutiken och sångarna som sjunger hellre än bra är många. I längden blir det, trots att upptäckarlustan till en början är stor, en aning enerverande att lyssna när så mycket håller så låg klass.

Förutom Abstract Enemy vill jag kladda upp Kama Linden på pluslistan. Hennes bidrag låter som något som skulle ha kunnat skickas till Eurovision Song Contest från Östeuropa, minus glättigheten, och det är positivt i det här sammanhanget. Annars borde AOG nog tänka om och ändra approach. Med så mycket dynga på samlingarna kommer det ju i slutändan också att dra en skugga över de band som verkligen är bra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2000-01-01)
V/A (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner