Joyzine.se


Recension - Live

Joel Alme
Emmabodafestivalen
2009-07-31
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2009-08-03
Hemsida: myspace.com/joelalme

En av frontmännen för Göteborgs popmusik, Joel Alme, har jag sett en gång tidigare, då på klubb. Huvudpersonen och hans musiker var påtagligt berusade, vilket resulterade i ytterst tveksam kvalitet. Därför såg jag fram emot att se honom i en annan, förhoppningsvis mindre påverkad miljö. Skivan ”A Master Of Ceremonies” håller jag som en av fjolårets allra bästa och den känns även som en gjuten sommarplatta.

Den känslan av sommar, lyckas Joel Alme förmedla även live på festival, även om vädret kan ha något med saken att göra också. Bandet har det definitivt och med bland annat piano och saxofon visar sig de drömska Björn Olsson-hjälpta melodierna från sin bästa sida. Bruce Springsteen och Bob Dylan finns där i bakgrunden också, om än inte i skivkonvolutet.

Always on my mind är en låt som sparkar igång fredagen för min del och jag blir glad av att den låter lika bra som på plattan. Samma sak med The queen’s corner samt en ny låt som jag inte vet namnet på. Bandet är tajt, även om det är lite skevt här och var. Joel Almes röst vacklar också den emellanåt, men alla som har lyssnat på honom vet att han låter så. Musiken är inte precis någon dansmusik och några i publiken blir lite besvikna då de förväntat sig mer av hatt och blås likt i Håkan Hellströms musik. Det är blås även här, men inte riktigt den typen. Och även om artisten på scen inte bjuder på dans, dans, dans, så använder han sin röst och sin musik för att förmedla stora känslor. Lugna och inledningsvis avskalade The seven islands är vacker på skiva, men blir ännu vackrare nu och avslutas i ett starkt crescendo. Men vad publiken anser om det hela är väldigt svårt att avläsa.

Ytterligare entusiasm ifrån Joel Alme hade inte skadat, men framträdandet i stort är det inte något fel på. Med små medel och i mitt tycke oantastliga låtar, lyckas han göra en riktigt bra och stämningsfull spelning. Tänk vad alkoholens inblandning kan förstöra bra musik.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Nina Torbacke
Bli aldrig som oss, bli värre
Joel Alme (2008-08-02)
Joel Alme (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Publiken, 2009-08-03 21:28:41 (81.229.59.25)

Hur mysig spelning som hälst. Kanske bästa på hela festivalen!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner