Joyzine.se


Recension - Skiva

This City
We Were Like Sharks, 2009
Skivbolag: Epitaph
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-10-24
Hemsida: myspace.com/thiscitymusic

Pressreleasen uppehåller sig minst lika mycket kring bandmedlemmarnas alla tatueringar som själva musiken de saluför. Inte så konstigt kanske då allt bläck som gaddats in i manskapets kroppar lär lysa klarare än det här färglösa försöket att spela dansant post-hardcore.

Genrebenämningen är faktiskt, hur dumt det än kan låta, bandets egen. För att vara helt exakt kallar de sin musik för ”melodic post-hardcore”, med tillägget att den dessutom är dansant. Just det där dansanta ska tydligen ha något med hur trummisen spelar att göra, men jag kan trots att jag själv är gammal trummis inte avgöra vad det är som är så speciellt. Nick Burdett sitter och pumpar vanligt komp låt upp och låt ner. Visst han manglar inte någon stökig tvåtakt, men är det, det som ska stå ut kan man kalla den mesta musiken som ges ut på skiva dansant och det gör man ju inte....eller?

Dansant, melodisk post-hardcore eller inte, det är trots allt bara ett namn och när det kommer till musiken låter This City ungefär som alla andra. Det är emotionellt tuggummikladdande refränger och antydningar till nåt som skulle kunna vara punk (ärligt talat hittar jag varken särskilt mycket som har med post eller hardcore att göra på den här skivan, än mindre något som skulle benämnas med de två förenade). Precis så där som det ska låta för att kunna komma med på soundtrack till käcka collegefilmer ni vet. This City har gjort sin läxa och kommer säkert att få en hit eller två, men låtmaterialet är i sanning ytterst blekt och gruppen lär vara borta ur rampljuset innan de tre albumen på Epitaph-kontraktet hunnit släppas.

”Please crush my ego and not my heart” skriker Chris Purr i With loaded guns. Jag hoppas att jag lyder den bönen och inte gör det senare när jag slår fast att ”We Were Like Sharks” är en tämligen strömlinjeformad och trist debutskiva.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Unguided
Stained Red ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner