Joyzine.se


Recension - Skiva

Erik Hassle
S/t, 2009
Skivbolag: NFM
Av: Eva Linde
Publicerad: 2009-11-11
Hemsida: www.erikhassle.com

Få album har varit så upphaussade inom svensk musik som Erik Hassles. Det tog sin lilla tid från det att Hurtful först slog sig in på listorna, innan den åter slog sig in och albumet slutligen kom. Det hörs också på albumet att det var ett album musikbranschen väntat på. Det tar inga risker. Det är nästintill perfekt. Det är supersnygga produktioner, hookiga låtar och framför allt fulländad popsoulssång från Erik Hassle.

För att vara ett tydligt radioanpassat album, innehåller det ändå förvånansvärt mycket känslor. Effektiva och sorglösa synthslingor ackompanjeras ändå av mörkare undertoner som kan få vilken hjärtekrossad tonårstjej som helst att ta till sig materialet med hull och hår. Det fungerar även till viss mån på en något äldre tjej också.

Att det inte är ett särskilt vågat album lyser igenom och man blir inte golvad av det man hör, men det går inte att blunda för att varenda låt ändå skulle kunna släppas som singel, att blandningen aldrig gör albumet tråkigt fastän det är sammanhållet. Det är ändå ett klokt val av Erik Hassle att ta den säkra vägen, för att när han lagt världen under sina fötter börja välja sina strider. För med ett debutalbum som Erik Hassles finns det alla möjligheter att göra det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Edith Backlund
Erik Hassle (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner