Joyzine.se


Recension - Skiva

Million Stylez
From a far, 2007
Skivbolag: KBC Music
Av: Daniel Arosenius
Publicerad: 2007-07-31
Hemsida: www.millionstylez.com

För några veckor sedan gjorde Joyzine en intervju med svenske reggaeartisten Million Stylez i samband med releasen av hans debutalbum ”From A Far”. 26-årige Kenshin Iryo berättade om hur nöjd han var med albumet och verkade inte det minsta förvånad över framgångarna. Han har redan bevisat sin potential i ett flertal stora sammanhang, bland annat som förband åt Sean Paul och de jamaicanska storheterna T.O.K, vilket tyder på ett internationellt erkännande av stora mått. Million Stylez är här för att stanna.

Kenshin har vuxit upp i Sverige, men sjunger ändå i sann Sean Paul-anda på den säregna engelskan som man talar på Jamacia. Det är charmigt, men man måste läsa texterna både en och två gånger för att ha en chans att förstå vad det handlar om. Artistnamnet Million Stylez anspelar på Kenshins passion för att experimentera och variera sin musik, vilket enligt mig också är hans största styrka som artist. Även om alla låtar på ”From A Far” rör sig i gränslandet kring reggae, ragga och r’n’b är blandningen smakfull och håller en jämn och hög kvalité. Att Million dessutom sjunger riktigt bra är något som man bara konstaterar i förbifarten när charmiga låtar som My Pen N My Pad, Give Me The Strength och From A Far susar förbi. Visst är det lättlyssnad, kommersiell musik anpassad för dansgolv och skakande rumpor, men Kenshin känns ändå mer äkta än Sean Paul någonsin kommer att göra.

Million Stylez har plockat in influenser från flera olika håll och gör musikaliskt sett egentligen inget nytt, men ändå känns blandningen på albumet rykande färsk. Jag är dock lite tveksam till livslängden på ett album som ”From A Far”. Det oupphörliga dunkandet blir lätt tröttsamt. Stundtals blir jag dessutom trött på honom, som i X Amount A Gyal där Kenshin endast går in för att bevisa sin verbala snabbhet. Den första singeln Miss Fatty har däremot stor hitpotential och visst har de flesta låtarna på ”From A Far” de rätta rytmerna för att tända gnistan på ett hett dansgolv. Flera olika personer har hjälp Kenshin att skriva låtarna, men hans högra hand tycks ha varit Andreas Larsson som har producerat albumet och dessutom varit med och skrivit nästan alla låtar.

Som det ser ut nu är Million Stylez här för att stanna. Även om ”From A Far” som skiva kanske inte är så långlivad, man tröttnar ganska snart på de pumpande rytmerna, tror jag att hans intåg anstår en stjärna. Jag tvivlar inte på att det har tänts ännu en stjärnskott vid namn Kenshin Iryo.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Million Stylez

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner