Joyzine.se


Recension - Skiva

Way To End
Desecrated Internal Journey, 2009
Skivbolag: Debemur Morti
Av: Patrik "pk" Nilsson
Publicerad: 2009-12-28
Hemsida: myspace.com/waytoendmetal

Jag vet inte om jag ska säga att det låter förjävligt eller om jag bör omformulera åsikten till att det här är ingenting jag orkar lyssna på. Det spelar egentligen ingen roll då skivan aldrig mer kommer att spelas hemma hos mig. Kruxet är dock att det är precis såhär Way To End vill låta.

Det är enformigt, långtråkigt, ångestframkallande och disharmoniskt i sju låtar rakt igenom. Det är i stort sett samma tempo konstant och även om det bryter av vid ett fåtal tillfällen då det dyker upp en akustiskt gitarr och förgyller musiken med en förändring, så återgår det ganska snabbt och tillslut har man ingen aning om vilken låt man lyssnar på.

Progressiv black metal med Voivod-komplex är kanske det snällaste jag kan sträcka mig till att säga om fransmännen och att det är tekniskt duktigt, genomarbetade låtarrangemang och perfekt synkroniserad disharmoni är det ingen tvekan om, men lik förbannat låter det förjävligt. Betyget blir därför precis som musiken. En planerad och genomtänkt ”förjävlig” etta.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner