Joyzine.se


Recension - Skiva

Charlee Porter
Heartstrings, 2010
Skivbolag: Seagull Songs
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-09-13
Hemsida: www.charleeporter.com

Charlee Porter har en vacker stämma, det går det förstås inte att neka till. Men tyvärr är det ytterst få artister som bara klarar sig med en snygg sångröst och fröken Porter är inte en av dem.

När man väl har hämtat sig från den första reaktionen där man imponeras av sångerskans drömska sätt att klämma ur sig tonerna står det nämligen klart att ”Heartstrings” är ett synnerligen gott exempel på ett standardverk. Det är inte på något sätt dåligt, men samtidigt kommer man inte ifrån att det inte är så mycket som en halv procents nyheter under solen som bjuds.

Det här sättet att framföra popartad country med sorgsen sång och lite banjos och andra latjo instrument som garnering har gjorts hundratusen gånger förr och kräver riktigt starkt låtskrivande för att kunna stå rakt upp och ned på egna ben. Charlee Porter har inga dåliga låtar, men det är långt ifrån några odödliga bitar hon sjunger heller och det gör att hon faller lite mellan stolarna. Vi har hört det förut och det blir därför lite ointressant efter att inledande Like a rose in autumn imponerat och det sen börjar plana ut.

Det kanske är att ta i med lite väl hårda ord att kalla ”Heartstrings” för själlös, men lite åt det hållet lutar det. Det blir uppenbart i avslutande biten Drifter som Charlee Porter ensam spelat in hemma i badrummet. Det är långt ifrån något mästerverk till låt, men den bjuder ändå på en känsla som övrigt material aldrig kommer i närheten av. Porter förlitar sig helt enkelt för mycket på sin snygga röst och har glömt bort att det inte räcker med låtar enligt standardformat 1A för att bli en hit.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner