Joyzine.se


Recension - Skiva

Supercharger
That's How We Roll, 2011
Skivbolag: VME
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-05-29
Hemsida: supercharger.dk

Jag tänker inte sticka under stolen med att jag kan snöa in på plattor bara för att produktionen låter fantastiskt bra. Nines ”Killing Angels” från 2003 har till exempel kanske inte de allra främsta låtarna, men ett ljud som är så föredömligt tungt och fläskigt att det är en omöjlighet att inte älska skivan. Andra albumet från danska Supercharger är ytterligare en platta som är nära att kvala in på den där listan.

Det ljud som rattats av Kristian Thomasen är nämligen föredömligt. Distinkt och uppkäftigt men samtidigt väldigt lättlyssnat och medryckande. Mycket utgår, precis som i fallet Nine, från att trummorna låter utomordentligt. Något som vi tyvärr inte är nog bortskämda med i den svettiga rockgenren.

Med ett snyggt ljud kommer man långt, men danskarna gör sitt bästa för att dessutom fylla kostymen med bra låtar. ”That's How We Roll” är, genomusla country-pastischen Sunrise Over Reeperbahn borträknad, högexplosiv rockmusik där energin sprutar och där musklerna är spända från start till mål. Jag saknar några riktigt distinkta refränger men diggar ändå skarpt när gänget öser på.

Supercharger lyckas föredömligt med den där svåra balansgången mellan det hårda och det lättillgängliga när de bakar en kaka av referenser som Backyard Babies, Hardcore Superstar och Sator. Det blir aldrig statiskt och även om det är melodiöst göms de allra mest glättiga bitarna trots allt bakom en välavvägd matta av distorsion. Det är väl utfört hantverk av bandet som utsågs till bästa debutant på Danish Metal Awards ifjol.

Nämnde jag förresten att ljudet är utsökt?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner