Joyzine.se


Recension - Live

CunninLynguists
Peace & Love, Borlänge
2011-06-30
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2011-07-02
Hemsida: myspace.com/cunninlynguists

Som gammal hiphop-head var den här spelningen något jag bara inte kunde tänka mig att missa. Efter en depraverad period av bling-hop fattade jag vad det handlade om och CunninLynguists motsvarar precis det. Utan det överdrivna skrytet utan endast med helt motiverat skryt. De vet själva att de är bra och behöver varken guldkors eller cadillacs till penisförlängare för att visa det.

Regnet faller över Borlänge vilket gör det svårt för en skribent med anteckningsblock. Därav är det bara minnet jag spelar med och ni får ta det för vad det är. Kortsiktigt. Jag minns en känsla av En totalt samspelt rapgrupp, som förmodligen skulle agera på precis samma vis om någon väckte medlemmarna mitt i natten. De kan sin grej helt enkelt. Hur de tar över efter varandra, hur de fyller i varandras rader, hur de får med publiken i allt de tar sig för. Det är en konst vacker att beskåda.

Jag har emellertid aldrig lyssnat mycket på just det här bandet och faktum är att de trots en sjukt grym låt som Lynguistics (och delvis tack vare regnet) faktiskt tråkar ut mig emellanåt. Att de får mig att gladeligen stå och skrika "smoke weed" får jag ge dem och att de hela tiden har närvaro och karisma också. Men som vanligt förhåller jag mig misstroende. Jag jämför nu för stunden med när jag såg Dead Prez live och känner lite samma sak. Det når liksom inte hela vägen fram på något plan. Med en annan inramning än festival och regn, fine. Men inte med just nämnda förutsättningar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Festivalkollen 2011, del 3
Peace & Love 2011

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner