Joyzine.se


Recension - Live

bob hund
Peace & Love, Borlänge
2011-07-01
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2011-07-03
Hemsida: www.bobhund.se

Vi har alla varit där. Ett band vi sett hundra gånger men ändå är lika sugna på att se igen, ett band som alltid levererar. Det finns för få sådana band, men ett av dem är i alla fall bob hund.

Thomas "mina damer och herrejävlar" Öberg är alltid värd att se bara han och bandet kan väl nu en del låtar om de så låg i koma. Underhållning helt enkelt. bob hund 2020 och Fantastiskt är en föga optimal inledning på den här spelningen, för även om det är bra låtar så tänder det inte riktigt till och är definitivt inte nog tändvätska för en publik där majoriteten säger sig se bandet för första gången.

Men med herr Öberg i tajt, röd mundering och numera sedvanlig zorromask, ett band som kan ro iland spelningar var som helst, samt med en (ny?) blåssektion, är det skrivet i sten att det förr eller senare lyckas. Mycket riktigt, från Skall du hänga med? Nä!! och framåt är det aldrig lamt. Jo, förutom att frontmannen drar samma skämt som på spelningar för ett år sedan känns för egen del lite avtändande. Den inövade kvickheten är aldrig lika rolig. Förutom att Stumfilm känns som en lång, seg väntan på nästa låt,. Förutom att... ja, ni fattar säkert att jag inte är helt tillfreds med konserten.

Någonstans liknar det för mycket spelningarna jag såg ifjol, även om det tillkommit en EP såväl som en LP. Vilket är lite motsägelsefullt med tanke på vad jag skrev i textens inledning. Visst funkar Tinnitus i hjärtat kanon, likt några av de äldre låtarna och visst kan jag inte förmå mig att skriva "brist på energi" i samma mening som "bob hund". Men något är det, publiken som har svårt för skånska eller de nya låtarna som lämpar sig bättre hemma än här när klockan fortfarande är barnet med festivalögon sett. Jag upplevde bandet som mer explosivt förra året, men att Det överexponerade gömstället är en fantastisk livelåt (på förhand var jag lite tveksam) råder det inte någon tvekan om.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Inför Siesta! 2010
Love in October
bob hund (2001-08-11)
Bob Hund (2009-07-30)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner