Joyzine.se


Recension - Skiva

Kill It Kid
Feet Fall Heavy, 2011
Skivbolag: One Little Indian
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-10-08
Hemsida: facebook.com/killitkidofficial

Kill It Kid kommer från brittiska Bath, men låter väldigt amerikanskt. Jag antar att det oerhört tjusiga omslaget också är fotograferat på de brittiska öarna, men även det bär en genuint amerikansk känsla. Tillsammans skapar musiken och bilden en oerhört tilltalande estetik.

Här snackar vi alltså om musik och omgivningar som för tankarna till riktigt skabbiga amerikanska väghak där röken ligger tjock, där folk är tandlösa och där samtliga som hänger vid bardisken har så miserabla liv att det skulle gå att skriva romaner om dem. De ungdomar som växer upp i och inte lyckas ta sig ifrån omgivningarna går samma öde till mötes.

På så vis lyckas Kill It Kid väldigt väl med sin bluesrock. De skapar bilder, men tyvärr kommer de inte längre än så. Musiken är nämligen inte särskilt bra.

Blues och rock står i centrum, men britterna är väldigt ambivalenta inför sitt uttryck där slidegitarr tillåts ta stor plats och där enerverande samplingar av gamla ylande redneck-gubbar dyker upp lika ofta som The Commitments-körer. Inledningsvis hör jag en Bob Log III som kompar Nina Persson (The Cardigans) som sedan plötsligt kickas av scenen av en övertänd Louise Hoffsten.

Det kanske låter fascinerande så här i text, men slutresultatet är långt ifrån så lysande som det faktiskt hade kunnat vara.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Musiken, litteraturen och det trasiga

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner