Joyzine.se


Krönika

Det finns bara en julängel

Så går jag där igen. I varuhusen bland alla stressade människor med mord i blicken. Jag gillar det inte. Jag mår inte bra av detta. Men värst av allt med den här tiden på året, när jag näst intill tvingas in i dessa miljöer är ju all julmusik som spelas. Den obligatoriska julmusiken. Som är så mysig och fin. Den doftar hembakt och varm glögg. Den känns barndom och trygghet. Som tur är så har jag hittat mitt motgift.

Jag ramlade kär i en ängels röst. Hon sjöng om längtan. Hon sjöng om kärlek. Hon sjöng om julen. Hon sjöng om alla känslor jag nånsin haft en decembermånad. Jag var för ung för att förstå vad hon menade. Men jag visste att hon sjöng till mig. Hela min kropp visste det.

Att i en jullåt sjunga så hjärtat spricker och snögubbar smälter ter sig ganska okonventionellt. Men när änglar sjunger så är det bara så det ska vara. Darlene Love stal mitt hjärta när hon sjöng för mig. Jag tror att inte jag visste vad julstämning var innan. Nu vet jag. Nu förstår jag.

Julen handlar om längtan. Julen handlar om hjärta. Julen handlar om kärlek. Julen handlar om änglar som sjunger. Ni kan ha era Crosbys, Sjögrens och Malmsjös. Jag har min Darlene Love i 24 dagar om året.

Jag vill inte ha julmusik som doftar nybakt och varm glögg. Jag vill ha en jullåt som får kroppen att vilja dansa, som får hela min kropp att le. Då är jag lycklig. Då kan jag gå mil efter mil bland sönderstressade människor, då kan jag trängas bland barnvagnar som ju närmre julafton vi kommer börjar kännas mer och mer som stridsvagnar som skaver runt hälsenorna. Då möter jag dessa människor med ett leende.

Christmas (Baby Please Come Home) är en låt som i min värld har allt. Den får mig att le och dansa. Darlene Love sjunger som en.. precis.. ängel. Hon backas upp av ett band som föddes med rytmen i blodet. När man trodde att musiken inte kunde bli vackrare. Då träder Mr Saxofon in och spränger allt vad traditionell julmusik heter. Då är alla mina känslor där de ska vara. Då kan jag ta ett djup andetag och känna att julen är här.

Där och då är julen den vackraste tiden på hela året.Ricky Holmquist som önskar alla trogna och otrogna läsare en riktig popig jul.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Ricky Holmquist 2011-12-01

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner