Joyzine.se


Recension - Skiva

The Locust
Molecular Genetics From The Gold Standard, 2012
Skivbolag: Anti
Av: Erik Hammarström
Publicerad: 2012-09-25
Hemsida: myspace.com/thelocust

Insektsfanatikerna i The Locust har rensat i skafferiet och släpper en samling med svåråtkomliga låtar, främst från tidiga EP:s och splittar.

För er som inte minns var The Locust grymt heta från sent 90-tal till tidigt 00-tal med sin blandning av vansinnig power violence och rymdrock. Eller ska vi helt enkelt kalla det gullig grindcore med keyboard. Då kändes det som ett fräscht inslag i punkscenen. Idag har dock charmen försvunnit något, och bandets musik fungerar mest som en intressant – men inte alltför upphetsande – parentes i den extrema musikens historia; andra band har lyckats bryta musikaliska barriärer på mer intressanta sätt sedan The Locusts genombrott.

Däremot har bandet en stor dos humor – som visserligen ibland slår över till ploj – och en prestigelöshet vilket gör det svårt att ogilla dessa manglande entomologer.

Efter 44 låtar i rasande tempo och med blippande keyboards måste jag erkänna att jag känner mig ganska matt i kroppen, och inte allt för långt ifrån ett epileptiskt anfall. Så lyssna på egen risk. ”Molecular Genetics From The Gold Standard” rekommenderas till dig som vill undersöka bandets tidiga stadium av sinnessjukdom. Själv återkommer jag nog till den här samlingen med stor försiktighet, och i betydligt mindre doser: att lyssna igenom denna galenskap i sin helhet är endast för fanatiker.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Book Of Daniel (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner