Joyzine.se


Recension - Live

Maskinen
Flygeln, Norrköping
2012-04-14
Av: Ricky Holmquist
Publicerad: 2012-04-15
Hemsida: facebook.com/maskinenmaskinen

Underbart är kort. Så också en spelning med turnerande Maskinen. Partyt sparkar igång med Megalomani från senaste plattan ”Framgång & Efterfrågan”. Det bådar gott. Herrar Frej och Afasi verkar riktigt inspirerade och taggade. Basen dunkar riktigt skönt i bröstet och texterna sitter där de ska. Med två plattor i bagaget har Maskinen nu en bra grund att sätta en partydoftande setlist.

Det är riktigt bra drag framme vid scenen. Från scenen eldas publiken på och både pulsen och värmen stiger. Hits som Pengar, Krossa alla fönster, Liv och död framförs snyggt och med en riktigt mäktig energi.

Jag fick känslan av att fler i publiken kan sjunga med i Segertåget än i den svenska nationalsången. Bättre kvitto på att du snickrat ihop en odödlig låt kan du väl knappast få. Segertåget är en anthem för dagens ungdomar. Och det är en riktigt bra låt. Även denna kväll.

Kvällens snyggaste paket är en mördande Buffalo Blues. Där den otroligt häftiga basen lyfter hela låten. Du rör kroppen utan att du ens vet om det. Omöjligt att stå still. I liveklädseln vävs den ihop med en väldigt snyggt framförd Kärlek vid andra ögonkastet.

På en Maskinen-spelning känns det som man slängs mellan hiphop-jam och ravefest. Det är gasen i botten och all in.

Men så tar det plötsligt slut. Spelningen klockar in på endast 50 minuter. Lite kort. Inget tack och hej. Man står kvar med en snopen känsla. Jaha.. det var det..

Men underbart är kort. Så även en spelning med Maskinen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Ricky Holmquist
Årets bästa 2011 enligt Anna Enkvist
Maskinen (2013-07-04)
Maskinen (2011-07-16)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner