Joyzine.se


Recension - Live

Propellers
Popadelica, Huskvarna
2013-05-04
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-05-05
Hemsida: www.propellersofficial.com

Propellers

Popadelica brukar ha fingertoppskänsla i sina bokningar och locka till sig gäng som kanske inte är så välkända för en större publik, men som visar sig gå hem på bred front. Propellers kan mycket väl vara årets sådana upptäckt på festivalen.

Britterna gör sitt första besök i Sverige och de gör det med ett låtmaterial som andas lika mycket Oasis och The Strokes som Interpol och disco. Det är en skön mix som de dessutom framför med skicklighet.

Sen märks det förstås att det är en ganska nykläckt orkester. Max Davenport sjunger bra och försöker på ett skapligt sätt elda på den nyfikna publiken som fyllt upp Rotumlan, festivalens minsta scen, men det märks att han har mycket kvar att slipa på för att bli den dompterande frontman som förmodligen är i vardande.

Blicken söker sig istället allt som oftast till gitarristen Archie Davenport vars höga frisyr och nyfikna minspel är minst lika imponerande som hans gitarrspel i nummer som Midnight Kiss och Rattlesnakes. Propellers har redan ett koppel av riktigt högklassiga poplåtar (inte minst Landslide är en riktig hit) att luta sig mot och jag blir inte alls förvånad om det här blir nästa stora grej.

Popadelica brukar ju ha den näsan för up'n'coming-artister som sagt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popadelica 2013

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner