Joyzine.se


Recension - Skiva

Dead By April
Let The World Know, 2014
Skivbolag: Universal
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2014-02-12
Hemsida: deadbyapril.com

Melodifestival-kören i Empathy är väldigt medryckande. Ett sådant där tillfälle då man vill slänga näven i vädret och öppna strupen för full hals. Jag ser stängda telefonslussar och hockeyläktare framför mig och tycker att stunden då de fagra stämmorna enas i autotunad samstämmighet är riktigt trevlig.

Men det säger samtidigt ganska mycket om Dead By April att tredje plattans vackraste stund är just en Melodifestival-kör. Bandet, som bytt skriksångare från strulputten Jimmie Strimell till fagernissen Christoffer Andersson, är putsat till perfektion och överraskar föga på den här skivan. Jag har alltid gillat själva grejen som gruppen står för, men inte alltid varit nöjd med utfallet i inspelat format och det är samma visa all over again med den här skivan. Igen och igen och igen.

Det som är fascinerande är nämligen att Dead By April skrivit exakt samma låt igen. Tretton gånger till. Att lyckas med bedriften att med flera års mellanrum släppa samma skiva tre gånger i rad måste applåderas. Det är fantasilöst. Det är menlöst. Men det är samtidigt på något sätt imponerande.

”Let The World Know” låter exakt som sina föregångare. Inte en tillstymmelse till utveckling eller förändring kan skönjas. Det låter som sagt som att bandet bara spelat in samma låt tretton gånger till. Kompositionen är densamma, produktionen är densamma, det finputsade låter likadant.

Att köra fagra pojkbandsrefränger genom plastig metal är ett framgångsrecept och ett skönt koncept, men för sjutton Dead By April, något mer än så här måste ni väl ändå våga?

Det enda sällskapet låter världen veta i och med släppet av den här skivan är att vi har att göra med ett gäng fantasilösa fegisar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Union Square
Rockweekend on tour
Dead by April (2010-03-06)
Dead By April (2009-07-10)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner