Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Promenade food compilation #2, 2005
Skivbolag: Promenade Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-12-27
Hemsida: hem.passagen.se/promenade

Ibland är det smått hemtrevligt, men det blir aldrig mer än så. Jag får intrycket att flera av banden på ”Promenade Food Compilation #2” gör sin musik just för att verka lite konstiga. De bakar in sig i en smågullig lofi-skrud och undviker envist att ta de självklara, oftast mest tilltalande vägarna. I vissa fall fungerar det, i de flesta blir det bara ganska töntigt.

Minimalistisk popmusik i all ära, Meta Band svarar exempelvis för en klart trevlig prestation på skivan. Vad ”Promenade Food Compilation #2” lider mest av är att den blir för snuttifierad. En vinylsjua bjuder på alldeles för lite utrymme. Okej om det varit två eller tre band som visat upp sig, men nu är det sju. Det leder till att låtarna är på tok för korta, att man aldrig hinner fatta tycke för något förrän allt är över.

Själva idén med låtar om mat och ett texthäfte innehållande recept är annars riktigt rolig. Hade upphovsman Kullman haft budget (?) nog att ge ut en hel lp hade det kunnat bli mer spännande. Inte minst hade fler akter säkerligen lett till att jag uppskattade fler. Nu blir det mest en bunt med halvsvåra popband som inte är dåliga, men som heller inte bjuder på någon större upphetsning. En parentes som varken upprör eller gläder.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2000-01-01)
V/A (2003-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner