Joyzine.se


Recension - Skiva

Raising Fear
Avalon, 2006
Skivbolag: Dragonheart
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-01-16
Hemsida: www.raisingfear.com

Det är italienarna som har dragit skam över genrebeteckningen power metal! Inte för att det är någon direkt fantastisk musikalisk avart i vanliga fall, men det tycks som om de uslaste grupperingarna ständigt kommer från Italien. Nästa läderbeklädda gäng till sågning: Raising Fear.

För hur mycket man än försöker tycka om den riffbaserade poweruppvisningen på ”Avalon” går det inte att komma ifrån att sångaren är usel, att evighetslånga solon är mördande tråkigt och att gruppen helt saknar stänkare till låtar. Vidare sätter vi på minuskontot att konstruktionerna till låtar sträcker sig mellan fem till fjorton minuters längd och att den typiska power metalklämmigheten lyser igenom trots ett ganska hårdhänt handlag med genren.

Vad som räddar ”Avalon” från att vara en totalflopp är några välsvarvade riff och ett melodramatiskt gästspel från Valentina Buroni (Beholder, Iridio). Det är något med Italien som musiknation i allmänhet och power metalnation i synnerhet som bara går att beskriva med ett enda ord, tragikomiskt. Ändå är musikstilen oerhört populär i det berörda landet. Jag mer än småler.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner