Joyzine.se


Recension - Skiva

Trummor & Orgel
Departure/Arrival, 2013
Skivbolag: Introspection
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2013-11-21
Hemsida: www.trummororgel.com

Bandnamnet säger egentligen allt. Det här är ett album som skulle kunna vara en offergåva till trummor- och orgelguden eftersom det är just dessa instrument som dominerar musikbilden. Som man kanske kan ana finns det tydliga retrovibbar men samtidigt låter allt väldigt nytt och fräscht.

Det krävs händelser i musik som är instrumental för att man ska kunna fastna och hålla kvar intresset hela vägen. Det är något som denna brödraduo verkligen har lyckats med. Albumets alla tio låtar greppar tag i en och vägrar släppa taget innan tonerna på den sista låten har klingat ut. ”Departure/Arrival” är ett tydligt exempel på att text och lyrik är överflödigt om man har välskrivna och medryckande melodier att luta sig mot. Detta är tydligast i den helt fantastiska Fireworks där melodierna tar den största platsen och ja, exploderar som i ett fyrverkeri.

Det hörs redan tidigt att det här inte är något album som är ihopslafsat. Trots att bröderna Ljunggren har letat sig från den lite mer jazzinspirerade musiken på de föregående albumen känns det som att de fortfarande är trygga i sitt arbete och hur de vill att slutprodukten ska låta.

Egentligen är det ganska svårt att sätta fingret på exakt vad det är som gör detta album så bra. Kanske är det att varenda låt gör att kroppen omedvetet spritter av glädje. Kanske är det för att den visar upp en experimentell sida i den annars ganska likformade genren som kallas för pop. Eller kanske är det kanske för att det här är ett album som skulle kunna vända även den mest grådassiga och deprimerande novemberdag till något ljust och positivt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Emmabodafestivalen 2010
Popadelica 2008
Trummor & Orgel (2010-07-30)
Trummor & Orgel feat. Ebbot (2008-05-03)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner