Joyzine.se


Recension - Skiva

Viktoria Tolstoy
Pictures of me, 2006
Skivbolag: ACT Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-09-26
Hemsida: www.viktoriatolstoy.com

Rösten. Det är Viktoria Tolstoys främsta vapen. Det är den som fört henne till toppen av listorna när hon experimenterat med sin popjazz-fusion. Det är den som gjort henne berömd i jazzkretsar och det är följaktligen även den som fört henne ut på otaliga utlandsturnéer. Hur svagt låtmaterialet än varit har sångerskan alltid haft förmågan att hjälpa upp det med sin röst. Det är ett faktum som förändras något på ”Pictures of me”.

Viktoria Tolstoy visar fortfarande prov på imponerande röstresurser, jag ska inte säga annat, men det fäster inte lika bra den här gången. I ett ömsom vansinnigt jazztempo, ömsom lågmält tonläge tolkar hon gamla favoriter. Det är jazz rakt igenom, stundtals med ett hemtrevligt sound, stundtals totalt överstyrt. Men det genomgående intrycket är att Viktoria inte riktigt får grepp den här gången. Skivan glider obarmhärtigt ut i periferin där den får trängas med andra album som aldrig riktigt räckte till.

Tolstoy sjunger bra och med låtar från bland annat Paul Simon, Prince, Peter Gabriel och Van Morrison är kvaliteten materialmässigt säkrad. Men ”Pictures of me” engagerar aldrig. Jag kan faktiskt inte riktigt svara på vad det är som går fel, men tolkningarna är långa stunder riktigt tråkiga. Kanske var det så att inspirationen inte riktigt fanns där den här gången. Jazz kan göras mycket bättre än så här. Det har Tolstoy själv med eftertryck visat tidigare.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner