Joyzine.se


Recension - Demo

The Bulls Eye Dirt
Legends
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-06-03
Hemsida: www.bullseyedirt.tk

På den förra demoinspelningen med The Bulls eye dirt – ”Living to lose” – som nådde min stereo tyckte jag att bandet ännu inte hittat en egen stil och inte stack ut tillräckligt. Framförallt var sången alldeles för sluskig för att demon skulle framstå i gnistrande dager. På ”Legends” är det ett betydligt friskare rockband jag möter. Det låter fortfarande mycket Ramones om musiken, men den här gången har det smugit sig in en hel del prylar som för tankarna till The Hellacopters. Detta är helt klart ett steg i rätt riktning.

Vokalisten Linus Nirbrant kan andas ut, jag tänker inte alls anmärka på hans sång den här gången. Gossen har tagit sig i kragen ordentligt och presterar en bra och riktigt tuff sånginsats. Visserligen bjuder uttalet på rejäl svenskbrytning (hör jag inte till och med lite fisförnäm stockholmsdialekt?) men jag tycker faktiskt det är lite roligt.

Titelspåret sparkar helt klart hårdast på den här fyraspårsdemon, men låtmaterialet är över lag riktigt fläskigt och bra. Intensiteten har höjts sedan sist och det ger jag en varm golfapplåd för. Med lite extra finputsning kan det här bli ett riktigt intressant band framöver.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Bulls Eye Dirt ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner