Joyzine.se


Recension - Demo

By Heart
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-06-17
Hemsida: www.byheart.nu

Det här är äkta P3 musik! Den statliga radions ungdomsmusikproducenter tycks älska sådan här lättviktig rock som kanske snarare borde benämnas som slamrig pop. Om vi räknar bort Melody Club och The Ark som är lite väl glammiga för att räknas in i just denna kategori är raden av band ändå milslång. The Plan, Mando Diao, Broder Daniel, The Sounds (utan en kaxig donna vid micken) och så vidare, och så vidare.

Nu ska jag för en gångs skull vara riktigt vänlig, men jag har onekligen anledning till det. By Heart är bättre än i princip alla som försöker lira på samma arena. De har så väl melodikänsla som fallenhet för att växla hårt med mjukt, kaxigt med tillbakadraget. Men framför allt har de en duktig sångare i Benjamin Elfors, han lyfter verkligen anrättningen med sitt känslofyllda stämbandshanterande.

Always ask a women och lågmälda A poem är mina favoriter på denna fem-spårssingel som promotas av Johan Berger på Promopop. Den sist nämnda har en stor hitpotential, men mest hittig av dem alla är inledande Catchy music, en komposition som har allt som behövs för att få musikproducenter att drägla. Det bästa med By Heart är dock att man blir glad av att lyssna på dem. Bli inte förvånade om detta gäng blir nästa listklättrare på P3.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Gus By Heart
Vindvisa (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner